zaterdag 26 mei 2012

Koude asperges met sesamvinaigrette

Koude asperges met sesamvinaigrette

Lekker, eenvoudig en snel aspergegerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:
12 asperges
2 eetlepels sojasaus
1 tot 1,5 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels sesamolie (als u die niet in huis heeft gebruikt u olijfolie)
2 eetlepels rijstazijn (als u die niet in huis heeft kunt u ook appelazijn gebruiken)

Schil en kook uw asperges. Het gerecht is het lekkerste als uw asperges nog wat knapperig zijn, dus niet te lang koken.
Laat uw asperges afkoelen en maak ondertussen uw sesamvinaigrette.

Bak uw sesamzaadjes aan in een droge koekenpan. Blijf erbij! Ga absoluut niet even weg want de sesamzaadjes verbranden meteen als u even niet oplet. Rooster de sesamzaadjes lichtjes totdat u de geur van de sesamzaadjes ruikt.

Meng de olie, sojasaus en azijn en laat de sesamzaadjes eerst afkoelen voordat u ze bij uw vinaigrette voegt.

Als uw asperges afgekoeld zijn snijd ze dan schuin aan in stukken van ongeveer 2 a 3 cm en serveer er uw sesamvinaigrette over.
U kunt eventueel wat sla, tomaten enz extra op uw bordje leggen.
Ik vind dat onnodig en vind de asperges zo heerlijk.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten