Koude asperges met sesamvinaigrette
Lekker, eenvoudig en snel aspergegerecht.
Ingrediënten voor 4 personen:
12 asperges
2 eetlepels sojasaus
1 tot 1,5 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels sesamolie (als u die niet in huis heeft gebruikt u olijfolie)
2 eetlepels rijstazijn (als u die niet in huis heeft kunt u ook appelazijn gebruiken)


Bak uw sesamzaadjes aan in een droge koekenpan. Blijf erbij! Ga absoluut niet even weg want de sesamzaadjes verbranden meteen als u even niet oplet. Rooster de sesamzaadjes lichtjes totdat u de geur van de sesamzaadjes ruikt.
Meng de olie, sojasaus en azijn en laat de sesamzaadjes eerst afkoelen voordat u ze bij uw vinaigrette voegt.
Als uw asperges afgekoeld zijn snijd ze dan schuin aan in stukken van ongeveer 2 a 3 cm en serveer er uw sesamvinaigrette over.
U kunt eventueel wat sla, tomaten enz extra op uw bordje leggen.
Ik vind dat onnodig en vind de asperges zo heerlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten