Gebakken rijst met ham; een gemakkelijk recept
Ingrediënten voor 4 personen:250 gram gekookte rijst
2 geperste knoflookteentjes
1 blik gekookte ham in blokjes gesneden
2 wortels in stukjes gesneden
200 gram erwtjes
1 uitgelekt blikje mais
(u kunt ook diepvriesgroenten gebruiken)
3 eieren
1 eetlepel ketchap (sojasaus)
1 eetlepel vissaus
Neem een wok en voeg 2 eetlepels olie toe. U kunt het beste arachideolie gebruiken omdat deze olie bestand is tegen hoge temperatuur en zeker niet zal aanbranden. Voeg de knoflook, wortelen en erwtjes toe en laat dit 10 minuutjes op een hoog vuur gaar worden. Haal de erwtjes en wortelen uit de pan en bak uw eieren in de olie. Klop de eieren met een vork of garde door elkaar zodat u stukjes ei krijgt. Doe daarna alles terug in de pan en voeg de gekookte rijst, mais, ketchap en vissaus toe. Meng alles goed en laat het geheel warm worden.
Voeg als laatste de ham toe. Deze moet u zo kort mogelijk verwarmen omdat de ham anders een gerookte smaak krijgt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten