Heerlijk en fris voor de zomer. Kippendijen in citroen!
4
kippendijen, zonder vel (heeft u geen kippendijen dan kunt u ook kipfilet gebruiken)
5 knoflookteentjes in stukken gesneden
1 in kleine stukjes gesneden sjalot of rode ui
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde rozemarijn)
5 zongedroogde tomaten (in 4 stukken gesneden)
2 citroenen (1 citroen uitpersen voor het sap en 1 in schijfjes gesneden)
150 milliliter witte wijn
150 milliliter kippenbouillon
1 eetlepel kappertjes
zout en zwarte peper
Ik gebruik voor de citroenen, citroenen die wij ingelegd hebben. Kijk hier >>> voor het recept.
Bak de
olijfolie aan, voeg de uien toe en bak deze voor ongeveer 3 minuten. Voeg daarna
de knoflook toe en laat de knoflook ook nog 3 minuten meebakken. Verwijder de gebakken
ui en knoflook uit de pan en bewaar ze in een kommetje. Kruid uw kippendijen met peper en zout
en bak deze in de olijfolie. Bak de kippendijen totdat ze goudbruin zijn. Haal
nu de kippendijen uit de pan en voeg de witte wijn toe. Laat dit een aantal
minuten koken.
Voeg nu de kippendijen, bouillon, rozemarijn, tomaten, kappertjes, sap van 1 citroen, de citroenschijfjes en de gebakken knoflook en uien toe. Breng alles aan
de kook en laat de kip ongeveer 20 minuten op een zacht vuur koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten