zondag 26 augustus 2012

Thais mosselsoepje

Zoals beloofd vandaag nog het recept van het Thais mosselsoepje met appel!!!
De ingrediënten zijn voor 4 personen waar ik van alles ongeveer de helft gebruikt heb om vier leuke amuse potjes te maken. Twee lekkere soepjes voor vanmiddag en vanavond de andere twee.
1,5 kilo mosselen
2 uien
5 stengels selderij (witte selder of bleekselder)
3 sjalotjes of 1 ui
2 appels
2 kippenbouillonblokjes
200 milliliter kokosmelk of room
0,5 theelepel kerriepoeder (currypoeder)
600 milliliter water
verse koriander (is niet echt nodig maar wel erg lekker)

Snijd de uien fijn en 2 stengels van de selderij in stukjes. Maak de mosselen zuiver en kook deze samen met de uien, selderij en 600 milliliter water. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar het kookvocht van de mosselen.
Schil de appels en snijd deze in stukjes. Snijd ook de rest van de stengels selderij en de sjalotten in stukken.
Verhit een beetje olie in een kookpot en stoof de sjalotjes, appels en selderij voor een vijftal minuutjes.
Voeg nu de room, kerriepoeder, bouillonblokjes en het kookvocht, inclusief de groenten, van de mosselen toe.
Laat alles op een laag vuurtje heel goed koken, voor ongeveer 20 minuten, zodat de soep wat dikker wordt.
Mix en zeef de soep.
Leg ongeveer 10 mosselen in een leuk potje of bord en schep de soep erover.
Voor de sier kunt u ook nog wat schelpen toevoegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten