zondag 23 september 2012

Mosselen in een soepje van room met waterkers

Ik heb, zoals gewoonlijk, de verleiding niet kunnen weerstaan. Ik zal gisteren weer mosselen in de supermarkt; 1 kilo jumbomosselen. Dit recept is gemakkelijk te maken en het soepje is heerlijk om erbij te eten, dus twee vliegen in 1 klap.
Ingrediënten als voorgerecht voor 4 personen:
1 kilo mosselen
2 bleekselder of witte selder
2 wortelen
2 uien
100 milliliter room
1 bosje waterkers
1 theelepel paprikapoeder
1 snuifje chilipoeder
1 flesje speciaal bier (ik heb hougaarden gebruikt)
Snijd de bleekselder en de wortelen in schijfjes en de uien in ringen. Doe de groenten, samen met het flesje bier, in een grote pan. Was de mosselen goed en schep deze bovenop de mosselen. Zet de pan op een heel hoog vuur en breng het geheel aan de kook. Als de mosselen gaar zijn zeeft u de saus. (Bewaar de mosselen en groeten ook). Laat de saus inkoken tot de helft en voeg dan de kruiden, room en de waterkers toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de mosselgroenten en mosselen toe. Laat de mosselen weer warm worden en dien de mosselen op in een schaaltje. Op die manier kunnen uw gasten de heerlijke soep goed uitlepelen en blijft de soep warmer dan in een bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten