Het tweede gerechtje dat ik vorige week zaterdag heb gemaakt is: Sint-Jakobsvruchten met appel
Ingrediënten voor 4 personen:
8 Sint-jakobsvruchten
1 appel
6 lentjeuitjes (gebruik alleen de dikke stengel en snijd de rest ook in schijfjes voor in de diepvries)
wat fijngehakte peterselie (ongeveer 3 eetlepels)
olijfolie
citroensap
2 kleine tomaten
4 eetlepels zure room
peper en zout
Schil de appel en snijd ze in blokjes. Bestrooi de appels meteen met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de lenteuitjes in stukjes en gebruik alleen de dikke stengel. Meng de appelblokjes met de fijngehakte peterselie, olijfolie, de lenteuitjes en kruid dit met peper en zout. Zet de appelblokjes in koelkast. Snijd de tomaten in schijfjes. Neem een dresseerring, zet deze in een schaaltje of bordje en schep hier de appelsalade in. Leg de tomatenschijfes hier boven op. Bak uw sint-jakobsvruchten aan in olijfolie en kruid ze met peper. Snijd ze in plakjes en leg deze bovenop de tomaten. Werk elk bordje af met een eetlepel zure room die u bovenop de sint-jakobsvruchten schept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten