woensdag 7 november 2012

De boerenomelet goedkoop, snel, gemakkelijk en lekker

Een boerenomelet maken

Vandaag was ik groentesoep aan het maken. Ik had mijn soepgroenten klaar liggen om deze in de soep te doen toen ik ineens het idee kreeg om, met een gedeelte van de soepgroenten een heerlijke boerenomelet te maken voor de lunch.
U heeft nodig voor 4 personen:
4 eieren
100 milliliter melk
1 geperst teentje knoflook
150 gram soepgroenten (prei, ui, selder, wortel)
eventueel champignons in schijfjes gesneden
peper en zout
Snijd uw groenten fijn en bak deze, samen met het geperste knoflookteentje, in wat boter totdat de groenten lekker beetgaar zijn. Breek uw eieren in een schaal voeg hier de melk aan toe en klop het mengsel door elkaar met een garde. Kruid de eieren met peper en zout. Doe nu uw groenten bij het eierenmengsel en bak het geheel in een koekenpan met antiaanbaklaag op een laag vuurtje. Zodra de boerenomelet bijna klaar lijkt en het vocht volledig verdwenen is, draait u de omelet om in de koekenpan. U kunt eventueel een theelepeltje ketchap (sojasaus) toevoegen. Daardoor krijgt de boerenomelet een Oosters tintje en kunt u deze serveren bij een Chinese of Oosterse maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten