zondag 6 januari 2013

Fris slaatje met langoustine, mosselen, sojascheuten en koriander

Dit heerlijk frisse slaatje is lekker in de zomer maar ook in de winter. De verse koriander geeft een heerlijke frisse toets aan het recept.
U heeft nodig per persoon:
4 langoustines
4 mosselen
1 potjes verse koriander
100 gram sojascheuten
1 limoen
1 fijngesnipperde ui
2 teentjes knoflook
1 cm verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
20 gram gekookte noedels (afgespoeld onder koud water)
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
zout en peper
olie
Pel 2 langoustines en snijd de rugkant open. Verwijder het zwarte darmkanaal. Laat de andere 2 langoustines intact. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers nu de limoen uit en bewaar het sap. Meng de ui, knoflook, gember, limoenrasp, limoensap en 30 gram van de koriander die u fijngesneden heeft. Voeg de komijn toe en kruid het geheel af met peper en zout. Voeg de sojascheuten toe en laat deze trekken in het mengsel.
Kook de noedels en spoel deze, in een vergiet af, onder koud stromend water. Bak de ongepelde langoustines en de mosselen (die u in een halve schelp bakt) in wat olie op een redelijk hoog vuur voor ongeveer 5 a 6 minuten totdat ze gaar zijn. Voeg na 2 minuten de gepelde langoutines toe. Haal de langoustines en mosselen uit de pan en voeg ze toe aan de gekookte noedels en sojascheuten. Laat dit nog 1 minuutje trekken en serveer uw slaatje. Bestrooi het geheel rijkelijk met verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten