vrijdag 18 januari 2013

Heerlijke oosterse tomatensoep



500 gram tomaten of 1 blik gezeefde tomaten (400 gram)
2 groentebouillonblokjes
1 fijngesneden ui
1 wortel in kleine stukjes gesneden
boter
2 theelepels azijn
2 theelepels suiker
2 theelepels ketjap (sojasaus)
peper en zout
crème fraîche
Neem een grote pan en fruit de ui en de wortel aan in de boter. Laat de ui en de wortelen ongeveer 5 minuutjes op een zacht vuurtje bakken. Voeg de gezeefde of verse, in stukken gesneden, tomaten toe. Blus met een halve liter water en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng de soep al roerende aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met azijn, de suiker, de ketjap, peper en zout en laat deze nog een paar minuutjes koken.
Maak de croutons. Snijd wat oud brood in blokjes, wentel deze in wat olie en bak deze in een pan met antiaanbaklaag. In een afgesloten, luchtdichte doos, kunt u de croutons ongeveer een week bewaren. Serveer de tomatensoep en werk af met een grote eetlepel crème fraîche en een blaadje basilicum voor de sier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten