dinsdag 16 april 2013

Zalm met preiroomsaus

Bij de Aldi goedkoop zalm gekocht; 2 stuks in de verpakking, genoeg voor 2 personen. Ik heb een aardappelpuree gemaakt met zalm en een preiroomsaus. De bouillon en de kruiden die ik gebruikt heb om de zalm te garen heb ik gezeefd om te gebruiken voor de preiroomsaus.
U heeft nodig voor 6 personen:
6 stukken zalm
1 visbouillonblokje
provencaalse kruiden
1 dunne prei
200 milliliter room
maizena of allesbinder
peper en zout
Neem een visbouillonblokje, los dat op in 200 milliliter water en doe dit in een ovenschaal. Bestrooi de zalm rijkelijk met provencaalse kruiden en leg de zalm in de bouillon. Zet de zalm in de oven: 30 minuten op 160 graden. Draai na 15 minuten de zalm een keertje om. De tijd zal een beetje afhankelijk zijn van de dikte van uw zalmmoten. Gooi het bouillonwater niet weg maar gebruik dit om een preiroomsaus te maken. 1 dunne prei, 200 milliliter room en allesbinder of maizena om de saus te binden. Snijd de prei in dunne ringen. Verwarm wat boter in een pan en bak de prei hier, ongeveer 2 minuten, in aan. Voeg nu het bouillonvocht toe van uw zalm. Voeg de room toe en verwarm de saus. Strooi nu allesbinder bij uw preiroomsaus of gebruik wat maizena dat u even in water heeft opgelost. Eventjes doorwarmen en dan de room toevoegen. Kruid de saus met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten