Gegrilde auberginerolletjes met zelfgemaakte tonijnsalade
Voor 20 auberginerolletjes
Ingrediënten:
2 aubergines
100 ml olijfolie
zout
blikje tonijn op olie, uitgelekt (200 gram)
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels room, zure room of creme fraiche
1 eetlepel kappertjes (afspoelen met water)2 aubergines
100 ml olijfolie
zout
blikje tonijn op olie, uitgelekt (200 gram)
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels room, zure room of creme fraiche
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zwarte peper
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van 0,5 centimeter.
(U heeft ongeveer 10 plakjes per aubergine).
Neem een siliconen bakkwast en strijk de plakken aubergine aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi de plakjes daarna licht met wat zout.
Leg 4 plakjes aubergine op een plank en leg daar vershoudfolie overheen, leg het volgende laagje plakjes aubergines op de vershoudfolie en leg daar weer vershoudfolie overheen.
Blijf laagjes maken totdat uw plakjes aubergine op zijn. Dek de laatste laag af met vershoudfolie.
Blijf laagjes maken totdat uw plakjes aubergine op zijn. Dek de laatste laag af met vershoudfolie.
Leg bovenop de laagjes aubergines een snijplank en zet daar potten bovenop. Ik heb gebruik gemaakt van bewaarpotten maar u kunt ook gebruik maken van blikken met voedsel of iets anders.
Laat dit 30 minuten staan.
(het zout en het gewicht bovenop de laagjes aubergines zorgt ervoor dat er water ontrokken wordt aan de aubergine)
Laat dit 30 minuten staan.
(het zout en het gewicht bovenop de laagjes aubergines zorgt ervoor dat er water ontrokken wordt aan de aubergine)
Verwarm een grill. U kunt gebruik maken van een tafelgrill, een bbq of een grillpan.
Grill elke aubergine voor ongeveer 5 minuten aan elke kant. U kunt nog wat olijfolie over de aubergine smeren. (Doe geen olijfolie op de bakplaat maar altijd op de aubergine).
Grill elke aubergine voor ongeveer 5 minuten aan elke kant. U kunt nog wat olijfolie over de aubergine smeren. (Doe geen olijfolie op de bakplaat maar altijd op de aubergine).
Maak ondertussen de tonijnsalade:
Neem een bakje of bord en meng de tonijn, mayonaise, room, kappertjes en peterselie.
Kruid de tonijnsalade af met wat zwarte peper.
Neem een bakje of bord en meng de tonijn, mayonaise, room, kappertjes en peterselie.
Kruid de tonijnsalade af met wat zwarte peper.
Laat de gegrilde aubergines een beetje afkoelen en leg ze op een snijplank.
Plaats de zelfgemaakte tonijnsalade verticaal op een aubergineplakje en rol elk plakje op.
Plaats de zelfgemaakte tonijnsalade verticaal op een aubergineplakje en rol elk plakje op.
(U heeft geen prikkers of iets dergelijks nodig om ervoor te zorgen dat het rolletjes blijft zitten, door de olijfolie blijft het auberginerolletjes mooi plakken).
Serveer 2 gegrilde auberginerolletjes per persoon als u ze wil gebruiken als amuse.
Met dit recept heeft u genoeg voor 10 personen.
Met dit recept heeft u genoeg voor 10 personen.
Tip: Als u nog tonijnsalade over heeft is dit heerlijk op een toastje, boterham of stukje stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten