woensdag 16 mei 2012

Asperges met ei, ham en aspergesausje

 Asperges met ei, ham en een eenvoudig aspergesausje


Peterselie knippen met kruidenschaar

Echt een heerlijk en eenvoudig aspergegerecht!
Hoofdgerecht voor 4 personen:
1 kilo witte asperges
125 ml slagroom
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden of geknipte verse peterselie
20 gram roomboter (of gewone boter als u geen roomboter in huis heeft)
peper en zout
Sausje over asperges gieten150 gram ham in reepjes gesneden (beenham, rauwe ham, gewone ham; u kiest maar wat u lekker vindt of in huis heeft)
4 eieren

Schil de asperges. De schillen en uiteinden van de asperges 30 minuutjes laten koken.
Schep met een schuimspaan de aspergeschillen en uiteinden uit het kookvocht en gooi uw schillen en uiteinden weg.
Het kookvocht af laten koelen en bewaren om de asperges in te koken voor een heerlijke smaak.
De asperges in een ruime pan met het afgekoelde kookvocht en wat zout aan de kook brengen.
Zet het vuur laag en laat de asperges, samen met de eieren ± 8 á 10 minuten koken.
Laat de asperges in de gesloten pan nog een minuut of 10 staan om na te garen en haal uw eieren eruit.
Pel de eieren en en prak ze fijn met een vork.
Haal de asperges uit het vocht en laat ze op een schone theedoek of vergiet even uitlekken.
Maak de saus: Doe de slagroom in een pannetje met wat zout en vers gemalen peper.
Voeg de tomatenpuree, het citroensap en de fijngesneden peterselie aan de slagroom toe.
Breng de saus al roerend aan de kook en laat de saus heel kort even doorkoken.
Voeg de boter toe en laat deze smelten in de saus.
Verdeel de asperges over de borden. Leg er de geprakte eieren en de hamreepjes op en schep de saus over de asperges.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten