Hoe schil je asperges?
Asperges kunt u het beste, en snelste, schillen met een aspergeschiller.
Het voordeel van de meeste aspergeschillers is dat het een dubbelschiller is, die aan beide zijden van de asperge schilt.
Was
de asperges en neem een asperges vast, net na het kopje van de asperge.
Zet uw aspergeschiller op de asperge, net na het kopje van de asperge en schil van het kopje van de asperge naar beneden.
Zet uw aspergeschiller op de asperge, net na het kopje van de asperge en schil van het kopje van de asperge naar beneden.
Draai de
asperge een beetje en zorg ervoor dat u de aspergeschiller op 1/3 van
het al geschilde gedeelte zet en schil opnieuw.
Herhaal dit totdat u volledig rond bent geweest.
Herhaal dit totdat u volledig rond bent geweest.
Het is erg belangrijk dat de asperge
goed geschild wordt, anders krijgt u een 'draderige' asperge die echt
niet lekker is om te eten.
Snijd na het schillen, 1 cm van de onderkant van de asperge af.
Bewaar uw aspergeschillen en de uiteinden van de asperge om er een heerlijk bouillon voor aspergesoep van te maken.
U kunt aspergeschillen en de uiteinden van de asperges ook ontsappen!
U kunt aspergeschillen en de uiteinden van de asperges ook ontsappen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten