maandag 14 mei 2012

Mosselen koken

Heerlijke mosselen!

Baard van de mosselen verwijderen

Voor dit traditioneel mosselen recept, voor 4 personen, heeft u nodig:
Mosselgroenten:
3 grote wortelen (in stukken gesneden)
4 grote uien (in schijfjes gesneden)
3 stengels bleekselderij (in stukken gesneden)
2 grote preien (het wit van de prei in stukken snijden)
2 theelepels tijm
5 laurierblaadjes
eventueel een handvol gedroogde mosselgroenten

3 kg mosselen
peper en zout

De mosselen in koud water zetten in uw afwasbak en heel goed zuiver maken. Doe dit met een borsteltje.
Als de mossel "een baard" heeft, deze verwijderen.
Een baard lijken wel haartjes die zich bevinden aan de opening van de mossel.(zie foto)
Spoel uw water een paar keer om.
Als u door het koude water, met de mosselen, met een pollepel roert moet u de mosselen die open blijven weggooien, deze zijn niet goed. (Door het geluid van de pollepel tegen uw afwasbak sluiten de mosselen die goed zijn zichzelf).

Neem een grote pan en fruit de mosselgroenten en de kruiden in een klein beetje olijfolie.
Voeg daarna 1 liter water en de mosselen toe.
Strooi er wat peper en zout over.
Zorg ervoor dat de mosselen koken en schud ze dan om, laat ze weer koken en nog eens schudden en laat ze voor de 3de, ook laatste keer, nog eens koken en nog 1 x omschudden. Als alle mosselen open zijn, zijn de mosselen klaar.  Laat de mosselen zeker niet te lang koken want dan worden de mosselen kleiner en taai.

Heerlijk bij zelfgemaakte Belgische Friet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten