zaterdag 26 mei 2012

Kippenragout maken

 

Kippenragout / kippenvidee maken

Ingrediënten voor kippenragout of kippenvidee:
40 gram boter
40 gram bloem
1 versnipperde ui
100 gram ham (soort ham maakt niet uit)
champignons (250 gram als u champignons in huis heeft, het is niet nodig maar wel erg lekker en u heeft minder kip nodig)

200 a 300 gram gekookte kip of kipfilet (ik gebruik de helft van de kip die we gebruikt hebben om de kippenbouillon te maken)
500 milliliter melk
1 eidooier
100 milliliter room
1 kippenbouillonblokje
eventueel bieslook (mag, hoeft niet)


Bak de versnipperde ui aan in de boter.
Laat 3 minuutjes bakken. Voeg dan de bloem toe en laat even, onder goed roeren, bakken. Voeg dan langzaam, beetje bij beetje, de melk toe en blijf goed roeren totdat je een mooie bechamelsaus hebt. Voeg daarna de stukjes kip en het blokje kippenbouillon toe.

Laat dit alles 4 minuutjes op een zacht vuur koken.
Als u champignons heeft snijd u die in schijfjes en bakt u die in wat boter. Snijd de ham in kleine stukjes en voeg de ham en de champignons toe. Klop de eidooier, de bieslook en de room met een garde door elkaar en voeg dit toe aan de videe/ragout.
Laat alles nog 2 minuten sudderen en de ragout is klaar.
Als de ragout te dik is kunt u altijd nog extra melk toevoegen.
Het is een leuk idee om uw ragout te serveren in een bladerdeegtaartje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten