zaterdag 19 mei 2012

Lentestamp of Lentestoemp

Lentestamp of Lentestoemp

Lentestamp kunt u ook in de winter maken, het is altijd lekker en goedkoop.

Ingrediënten voor 4 personen:
8 aardappelen
400 gram diepvrieserwten
1 potje zilveruitjes (ongeveer 200 gram) Als u grote zilveruitjes heeft snijd u ze gewoon in 4
0,5 krop ijsbergsla in reepjes gesneden
boter
1 theelepel nootmuskaat
zout en peper

Kook de aardappelen in gezouten water totdat ze gaar zijn. (ongeveer 20 minuten).

Neem een pan en voeg een klontje boter toe.
Snijd de zilveruitjes in tweeën en doe deze samen met de erwten in de pan met boter.
Bak de zilveruitjes en erwten op een laag vuur gedurende 10 minuten.

Snijd ondertussen uw ijsbergsla in reepjes.
Giet uw aardappelen af, voeg de nootmuskaat en wat peper toe.
Neem een vork en prak de aardappelen totdat u stukjes aardappel heeft van ongeveer 1 cm. (dus niet te fijn prakken).
Voeg nu de erwten en zilveruitjes toe.
Als laatste de ijsbergsla onder de lentestamp mengen.

De lentestamp wordt vaak in de zomer gegeten omdat hij lauw ook heel lekker is.



U kunt lentestoemp eten met een stukje worst, gehaktballen maar ook met gebakken vis is de stoemp lekker.















TIP: Heeft u geen diepvrieserwten dan kunt u ook in blokjes gesneden wortelen, spruitjes (in tweeën gesneden) of stukjes broccoli toevoegen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten