Tzatziki, een heerlijk gerecht in de zomer!
1/2 komkommer2 teentjes knoflook
250 ml Griekse yoghurt (als u deze niet heeft kunt u ook gewone yoghurt nemen)
1,5 eetlepel olijfolie
zout
verse dille (ongeveer 1 eetlepel)
zwarte peper
Haal het vruchtvlees (pitjes) uit de komkommer met een lepel en gooi dit weg. Snijd daarna de komkommer in stukken van 2 cm. Doe de stukken komkommer in een vergiet en strooi er zout over. Laat de komkommer minimaal 2 uur goed uitlekken. Spoel daarna het zout eraf. Laat ook de yoghurt, gedurende 2 uur, uitlekken in een zeefdoek. Gooi het vocht weg. (zo krijgt u een vele dikkere yoghurt).
Meng de komkommer met de yoghurt, geperste knoflookteentjes en de olijfolie in een keukenmachine. Zeef daarna het mengsel nog een keer met een zeefdoek. Voeg de verse fijngesneden dille toe. Kruid de tzatziki af met versgemalen zwarte peper.
Ik heb de tzatziki in een WECK Inmaakglas 1/4 L Ø 100mm gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten