zaterdag 23 juni 2012

Zelf marsepein maken

Marsepein maken


Ingrediënten:
400 gram zuiver amandelpoeder of 400 gram geblancheerde amandelen
300 gram poedersuiker
2 eiwitten
3 eetlepels rozenwater of oranjebloesemwater

Neem een grote kom en voeg het amandelpoeder en de poedersuiker toe en meng dit door elkaar.
(Als u geblancheerde amandelen wil gebruiken moet u de amandelen in een pan doen en de amandelen met kokend water overgieten. Na enige minuten afgieten in een vergiet en de velletjes van de amandelen pellen.  Daarna de amandelen goed afdrogen en in een keukenmachine heel fijn vermalen).
Voeg nu 1 voor 1 de eiwitten aan toe en kneed alles tot een stevige bal. Rol er wat worsten van en wikkel de marsepein in huishoudfolie en laat de zelf gemaakte marsepein minimaal 2 uur rusten in de koelkast.

Als u gekleurde marsepein wil maken voor de bekleding of versiering van een taart voeg je op het einde van het kneden kleurstof toe.
Je kunt marsepein helemaal kleuren, of ervoor kiezen alleen het oppervlak te kleuren. Voordat je het marsepeindeeg gaat kleuren moet je eerst weten wat je ermee gaat doen. Heb je één kleur nodig dan kleur je al je deeg met die ene kleur. Heb je meer kleuren nodig, dan zul je het deeg in porties moeten verdelen en ze allemaal apart kleuren, kleine details kun je het beste, als de taart klaar is, met een penseel aanbrengen.
Begin met enkele druppeltjes om de kleur te beoordelen. Doe er meer bij als je meer kleur wilt.
De kleur wordt iets intenser als het deeg een tijdje staat. Op de foto heb ik marsepeinsnoepjes gemaakt die ik in gesmolten chocolade ga dippen. Maar u kunt natuurlijk met marsepein ook figuren maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten