Tiramisu in weckpotjes van 160 ml |
Tiramisu maken en mooi serveren in weckpotjes
1 potje mascarpone (ongeveer 1/2 kg)
5 eidooiers + 3 tot 5 lepels suiker
4 eiwitten + 3 tot 5 lepels suiker
1 kopje lauwe sterke koffie of espresso
6 eetlepels amaretto
1 pak boudoirkoekjes (lange vingers)
pure cacaopoeder (als u deze niet heeft is melk cacaopoeder ook oké)
De tiramisu maak je 1 dag voordat je het wil gebruiken. Op deze manier kan de tiramisu afkoelen en verder opstijven in de koelkast in de weckpotjes.
Maak een kopje sterke koffie of espresso en laat dit wat afkoelen.
Giet er de 6 eetlepels amaretto bij.
Neem een niet te hoge schotel (ik gebruik altijd een ovenschotel) en doe hier de koffie met amaretto in. Dip de boudoirkoekjes / lange vingers 1 voor 1 in de lauwe koffie met amaretto. Dip ze niet helemaal onder maar ongeveer tot de helft. (anders worden uw koekjes veel te waterig). Leg de koekjes 5 mm van elkaar in een andere ovenschotel.
Neem een kom, doe er de eiwitten met de suiker erin en klop de eiwitten stijf.
Neem een andere, grote kom, doe er de eidooiers en de suiker in en klop dit tot het licht en luchtig is.
Voeg de mascarpone toe aan de luchtig geklopte eidooiers en roer om met een deegschraper.
Voeg hier het stijfgeklopte eiwit bij en roer opnieuw om met een deegschraper.
Neem de koekjes, breek ze in de vorm van het weckpotje, en vul er de bodem van het weckpotje mee.
(Het is niet erg dat ze verkruimelen).
Schep een laagje mascarponevulling over de koekjes en spreid de laag horizontaal gelijk uit met een lepeltje.
Breek daarna nog wat koekjes en verspreid deze bovenop de mascarponevulling.
Lepel opnieuw een laag mascarpone bovenop de koekjes en egaliseer de laag met een lepeltje.
Zet de weckpotjes een nacht in de koelkast.
Strooi net voor het serveren pure cacaopoeder bovenop de tiramisu.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten