Bosbessentaart maken
Ik werd op het idee gebracht om een bosbessentaart te maken door het recept: bosbessenjam en mijn eigen recept voor een taartbodem.Maak de taartbodem (door bovenstaande link te volgen) en snijd de taartbodem met een taartverdeler in 2.
Maak de bosbessenjam en meng dit met 250 milliliter opgeklopte slagroom.
Leg 1 gedeelte van de taartbodem, met de gesneden kant naar beneden op een snijplank of plaat en smeer hier het bosbessenjam / slagroommengsel op.
Het mengsel zal nog zakken.
Leg nu de andere kant bovenop, met de gesneden kant naar boven op het mengsel.
Smeer nu het restant van uw bosbessenjam bovenop de taart en "klaar is Gerrit".
De taart ziet er wel niet zo professioneel uit maar lekker is hij wel!
U kunt nog met een spatel het bosbessenjam / slagroommengsel mooi afstrijken als u wil, dat zal zorgen voor een meer gelikt uiterlijk van uw taart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten