maandag 16 juli 2012

Chinese geroosterde kip met koriander rijst

Ingrediënten voor 2 personen:
2 drumsticks of kippenpoten


200 gram gekookte rijst
Handvol fijn gesneden verse koriander of 2 theelepels korianderpoeder


Voor de marinade:
1 eetlepel olie
1 geperst knoflookteentje
1 cm verse gember (gesnipperd) of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
3 eetlepels sojasaus (ketchap manis)
1 eetlepel Chinese rijstwijn (als u deze niet in huis heeft kan droge sherry dit vervangen)
2 theelepels honing
1/4 theelepel 5 kruidenpoeder
1/2 theelepel sesamolie

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten voor de marinade en de drumsticks toe in een grote kom en laat dit 1 nacht, in de koelkast, marineren. Kook uw rijst en houd deze apart. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de gemarineerde drumsticks op een bakplaat met anti-aanbaklaag. Zet deze in het midden van de oven en schep de overgebleven marinade erover. Laat de drumsticks bakken voor 30 minuten. Draai dan de drumsticks en bak de andere kant nog voor 20 minuten. 
Als u graag een krokant vel wil zet de drumsticks dan nog 4 minuten onder de grill.
Neem de drumsticks van de bakplaat en hou ze warm op een bord in de oven. Giet de sappen die overgebleven zijn van het roosteren van de drumsticks in een wok. Verwarm dit en voeg de rijst toe, goed roeren zodat alles mengt. Na een paar minuten voegt u de koriander toe, zet u het vuur af en roert u de koriander of het korianderpoeder door de rijst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten