Ingrediënten voor 2 personen:
2 porties penne of pasta
2 kipfilets in reepjes gesneden
200 gram spekreepjes
1 eetlepel olijfolie
4 knoflookteentjes in stukjes gesneden
150 milliliter room
een beetje boter
100 milliliter witte wijn
zout en vers gemalen peper
200 gram geschaafde Parmezaanse kaas
een handvol peterselie of 2 theelepels gedroogde peterselie
Kook de pasta volgens de instructies. Terwijl de pasta kookt neemt u een wok en voegt de olijfolie en de spekreepjes toe. Laat dit 5 minuutjes bakken op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de kip toe en bak dit op een middelhoog vuur totdat de kip gaar is. Voeg dan de witte wijn toe en laat dit inkoken tot de helft.
Draai uw vuur lager en voeg de room toe. Laat dit 2 a 3 minuten zachtjes koken. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wok. Roer alles goed om en kruid de pasta af met peper en zout. Voeg nu de Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Serveer meteen.
TIP: Als de saus te dun is voeg dan wat maizena toe. Doe dit VOORDAT u de penne toevoegt. Neem een kopje met water, voeg een paar theelepels maizena toe en roer heel goed met een vork zodat er geen brokjes meer in het water zitten. Voeg de maizena toe aan de saus. Breng de saus aan de kook en laat dit een paar minuten, op een zacht vuurtje, doorkoken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten