zondag 15 juli 2012

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep inmaken
Ingredienten knolselderijsoep

Gisteren nog eens een keer de aardappel-knolselderijgratin gemaakt omdat ik deze echt lekker vind. Het voordeel van 1 knolselderij is dat je zoveel hebt, dat je met het restant gemakkelijk een eenvoudige knolselderijsoep kunt maken. Knolselderijsoep is goedkoop, snel en eenvoudig

Ingrediënten voor 5 liter knolselderijsoep:
het restant van de knolselderij (in blokken gesneden)
1 prei
1/2 kilo wortelen
1 ui
8 groentebouillonblokjes
4 liter water


Snijd de wortelen, de prei en de knolselderij in blokken (zie foto). Houd een beetje wortelen en prei apart.
Snijd de ui in kleine stukken en bak deze, in een grote pan, totdat de ui glazig is en voeg dan de groenten toe. Laat dit 3 minuutjes sudderen en voeg dan het water en de groentebouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat dit 20 minuutjes koken. Pureer de soep en voeg daarna de worteltjes en de prei die u apart gehouden heeft toe. (Snijd deze iets kleiner zodat ze eerder gaar zijn). Laat de soep nog 5 minuutjes koken.
Omdat wij vaak verse soep maken en de diepvries niet voldoende ruimte heeft maken wij de soep in, in het Weck Tulpglas van 1 Liter. (We hebben 5 stuks nodig: precies genoeg voor de 5 liter soep).
Tip: Laat de soep, als u deze wil inmaken, dan geen 20 maar 10 minuten koken en pureer de soep. Doe de soep in de Tulpglazen en weck de soep op 90 graden gedurende 30 minuten.
Kijk voor een gedetailleerde uitleg hoe u soep moet inmaken op: www.weckenonline.eu

2 opmerkingen: