woensdag 11 juli 2012

Garam masala zelf maken


Bewaarpot met beugelsluiting 125 ml
Garam masala wordt veel gebruikt in de Indiase Keuken en is bijna nergens te koop.
Garam masala is een mengeling van kruiden en u kunt dit ook zelf maken.
U heeft nodig:
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels kardemompoeder
1 theelepel kaneelpoeder
 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
Voeg alles samen in een ronde bewaarpot met beugelsluiting (125 ml is meer dan genoeg) en zorg ervoor dat u een etiket op de pot aanbrengt.
Even goed schudden en uw kruiden zijn klaar voor gebruik.
Officieel wordt dit met verse kardemon peulen, kruidnagels (en niet het poeder) enz. gemaakt maar ik je kunt de peulen bijna nergens kopen en garam masala maken op deze manier is veel gemakkelijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten