woensdag 4 juli 2012
Koude perziken in rode wijn
Ingrediënten voor 4 personen:
4 rijpe perziken
700 milliliter rode wijn
125 gram suiker
1 kaneelstokje
5 eetlepels cognac
We gaan eerst de perziken blancheren om het vel van de perziken af te halen: Zet een pan met water op en breng dit aan de kook. Voeg de perziken toe aan het kokende water en laat ze 2 minuutjes meekoken.
Haal de perziken met een schuimspaan uit de pan. Dompel ze meteen onder in een kom met koud water. Nu kunt u gemakkelijk het vel van de perzik verwijderen.
Snijd de perziken in tweeën en verwijder de pitten.
Breng de wijn aan de kook met het kaneelstokje en de suiker totdat de suiker volledig opgelost is.
Haal de pan van het vuur en voeg de eetlepels cognac toe. Neem een warmtebestendige schaal die u af kunt sluiten en doe hier de perziken in. Giet het wijnmengsel over de perziken en doe de deksel op de schaal.
Laat dit nu 2 dagen marineren in de koelkast.
U serveert de perziken koud met een flinke lepel van het rodewijnmengsel.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten