Deze heerlijke zomerse koude pastasalade is zo klaar en lekker bij de BBQ. Deze heb ik vanmorgen gemaakt en nog even in de koelkast gezet zodat de salade lekker koud is. Over 10 minuutjes is de BBQ klaar voor gebruik en kunnen we weer heerlijk buiten eten.
Ingrediënten:
1 blikje mais
300 gram fussili pasta (of een andere soort pasta)
1 grote ui
1 gekookt ei
2 tomaten
350 gram gekookte ham (dik stuk) in blokjes gesneden
Voor de saus:
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels room
2 volle theelepels mayonaise
1 theelepel suiker
1 mespuntje mosterd
1 theelepel azijn
1 eetlepel cocktailsaus (dat vind ik tenminste lekker, maar het is niet nodig). Proef de saus voordat u de cocktailsaus toevoegt.
fijngesneden peterselie
Laat de mais uitlekken en kook ondertussen de pasta, samen met het ei. Spoel de pasta af onder koud water en laat het ei afkoelen in koud water. Snijd de ui in hele kleine stukjes. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en gooi dit weg. Snijd de rest van de tomaat in kleine blokjes. Prak het ei fijn en doe alle ingrediënten in een schaal.
Voor de saus neemt u een garde en een schaaltje en meng alle ingrediënten in een schaaltje.
Mix alles goed, met behulp van de garde. Proef van de saus en voeg eventueel de cocktailsaus toe (de saus zal nog dunner worden door het vocht van de pasta, tomaten en mais).
Hier >>> vindt u de link naar een andere heerlijke koude pastasalade op ons blog!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten