zondag 1 juli 2012

Nasi goreng

Gemakkelijk, goedkoop en lekker: Nasi goreng

Ingrediënten voor 4 personen:
De groenten kunt u zelf kiezen, heeft u niet alles in huis; Het smaakt heel lekker ook als u alleen de prei, knoflook en uien toevoegt!
2 eetlepels olie (soort maakt niet uit)
2 fijngesneden uien
2 geperste teentjes knoflook
2 preien (in dunne ringen gesneden)
1 wortel in kleine stukjes gesneden
eventueel wat erwtjes
250 gram gekookte rijst
250 gram in kleine stukjes gesneden vlees (varkensvlees of kipfilet)
4 eieren
beetje zout
2 goed gevulde theelepels korianderpoeder (ketoembar)
eventueel een klein beetje ketchap (kan maar moet zeker niet)


Kook de rijst en verhit ondertussen de olie in en grote pan. Fruit hierin de prei, worteltjes, erwten, knoflook en de uien gedurende 3 minuten. Voeg daarna het vlees en 2 theelepels korianderpoeder toe. Bak alles totdat het vlees gaar is. Voeg daarna de gekookte rijst toe en blijf roeren. (ongeveer 5 minuten). Doe de eieren in een bakje en klop ze met een vork of garde. Bak de eieren in een pan met wat boter en blijf in de eieren roeren. Hierdoor krijgt u kleine stukjes ei. Voeg het ei toe aan uw rijst, roer om en u heeft een heerlijke nasi goreng.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten