Ik heb gisteren dan ook weer voor het eerst in lange tijd heerlijk Indisch gegeten namelijk: rijst met Indische boontjes en een gewoon stukje varkensvlees.
Ingrediënten:
300 gram boontjes
2 theelepels gemberpoeder (Djahé)
2 fijngesneden uien
2 eetlepels ketchap (soort maakt niet uit)
4 theelepels bruine basterdsuiker
2 teentjes geperste knoflook
Voor diegene die graag pikant eten; u kunt er ook nog sambal aan toevoegen echter ik vind de smaak dan minder.
Snijd van de boontjes de topjes af en kook de boontjes in wat water gedurende 15 minuten.
(U hoeft geen zout toe te voegen).
Bak ondertussen in wat olie of olijfolie uw uien, knoflook en gemberpoeder totdat uw uien glazig zijn. Voeg nu de ketchap en bruine suiker toe. Als laatste voegt u uw boontjes toe en laat deze ongeveer 20 minuutjes trekken in het kruidenmengsel. Let op dat de boontjes niet te droog worden. Voeg ander nog een paar eetlepels water toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten