donderdag 12 juli 2012

Thaise curry zelf maken


Thaise groene curry is nog gemakkelijker zelf te maken dan Indiase curry.
U heeft nodig voor 6 personen:

4 kipfilets (in blokjes gesneden van 2 cm)
1 blikje kokosmelk (400 ml)
4 theelepels Thaise vissaus (als u dit niet heeft is dit geen must maar het maakt het wel veel lekkerder)

2 uien (fijngesneden)

Voor de currypasta:
6 in dunne ringetjes gesneden lente-uitjes
2 geperste knoflookteentjes
1 eetlepel verse gemberpoeder (djahe)
1 eetlepel korianderpoeder
1/2 theelepel zwarte peper uit de molen
1 eetlepel citroengras (sereh)
2 flinke handen vol verse basilicum
1 eetlepel korianderpoeder
3 eetlepels olie
geraspte schil en het sap van 1 limoen (heeft u geen limoen; gebruik dan een citroen of alleen wat citroensap uit een flesje)



Pureer alle ingrediënten voor de currypasta in een keukenrobot tot er een gladde groene pasta ontstaat. Bak de uien eerst even aan. Voeg daarna de kipfilet toe samen met de groene pasta en bak dit gedurende 5 minuten.  Voeg nu de kokosmelk en de Thaise vissaus toe. Laat alles op een middelhoog vuurtje 40 minuten koken.
Als de saus niet dik genoeg is; Doe dan wat water met maizena in een kopje, roer dit goed door met een vork en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus dan nog een 5 minuutjes koken.

U kunt aan het gerecht ook boontjes, wortelen of aardappelen toevoegen. Voeg deze ingrediënten toe ongeveer 20 minuten na de kokosmelk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten