donderdag 12 juli 2012

BBQ met de Qbag van Peter de Clercq

Peter de Clercq is de wereldkampioen BBQ en grill en heeft een eigen Grill restaurant in Maldegem (België).
Na een aantal jaren geleden zijn BBQ bijbel gekocht te hebben, hebben we nu ook zijn Qbag aangeschaft.
De Qbag is ideaal om alles te bereiden wat u normaal in een papillot zou bereiden. Het enige probleem is dat de Qbag geen temperaturen van boven de 220 graden aankan. Omdat wij zelf een gas-barbecue hebben kunnen wij de temperatuur regelen, maar voor een houtskool BBQ kan het gebruik van de Qbag mislukken.
De komende dagen ga ik nog een aantal recepten testen met de Qbag en ik zal u op de hoogte houden van de vorderingen.

Bij de Qbag horen ook een aantal recepten.
Ik wil u ons eerste recept niet onthouden, nl: mosselen met pesto.
Weet u niet hoe u mosselen moet koken? Kijk dan hier >>>.
Ingrediënten (voor 4 personen):
4 Qbags (1 per persoon)
1,2 kilo mosselen
4 tomaten
2 stengels bleekselderij (witte selder)
1 rode en 1 groene peper
1 grote ui
50 gram pesto
dille, bieslook en basilicum
400 milliliter witte wijn
viskruiden

Snijd de selder en de ui zeer fijn en de pepers in kleine blokjes.
Snijd de tomaten doormidden. Neem een Qbag en leg er telkens ongeveer 15 mosselen in met wat groentjes en giet er 100 milliliter witte wijn op. Kruid de mosselen af met viskruiden en een lepel pesto. Vouw de opening van de Qbag twee keer dicht en duw de vouw mooi vast.
Leg de mosselen op de BBQ voor ongeveer 10 minuten totdat alle mosselen open zijn. U kunt dit controleren omdat de Qbag een kijkvenster heeft.
U kunt de mosselen ook in een oven bereiden van 200 graden. Als u geen Qbag heeft kunt u een papillot gebruiken.
Wil u de Qbag kopen?  Dat kan bij weckenonline.com (ze worden verkocht per 8 stuks).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten