
Santen = kokosmelk (zou eventueel vervangen kunnen worden door melk in verse kokos te laten trekken en dan door een neteldoek of zeefdoek laten lopen. Als het enigszins kan, gebruikt u beter de echte kokosmelk omdat deze qua consistentie lijkt op onze room).
Arachideolie = pindaolie
Daon salam = laurierblad uit Indonesië, een iets groter, sterker en donkerder blad maar kan vervangen worden door ons laurierblad
Ketjap = ketchap of sojasaus (ketchap manis is zoet, ketchap sedank is minder zoet en ketchap asin is zout)
Ketoembar = koriander
Djinten = komijnpoeder
Djahé = gemberpoeder
Klapper = kokos
Koenjit = kurkumapoeder
Lombok = Spaanse peper of chilipeper
Sereh = citroengras
Gula djawa = Javaanse palmsuiker, kan vervangen worden door donkere basterdsuiker
Djerek poeroetbladeren = geurige citroenbladeren
Laos = een wat gemberachtige wortelsoort (wilt u alleen de smaak dan kunt u het vervangen door gemberpoeder)
Trassi = een visextract (geen vervanging bekend)
Rijstvermicelli = mihoen, bihoen, sen mie, bún, bihon, bee hoon, bihun, mihun, mi fan, mi fen
Rijstwijn = Chinese rijstwijn, Japanse rijstwijn is sake. Beiden kunnen vervangen worden door droge sherry
Geen opmerkingen:
Een reactie posten