maandag 2 juli 2012

Pindasaus of satésaus 'op zijn Indonesisch'

Als ik iets lekker vind is het de eigengemaakte satésaus of pindasaus. Gebruik voor de pindasaus de goedkoopste pot pindakaas die u kunt kopen. Verder is deze veel goedkoper dan in de winkel of bij de slager en zeker een aanrader bij de BBQ.
De saus heeft een oosters tintje!

Ingrediënten:
2 fijngesneden uien
4 geperste teentjes knoflook
1,5 eetlepel suiker
6 eetlepels ketjap (ketchap)
1 potje pindakaas
1,5 eetlepel kurkuma (koenjit)
1/2 theelepel trassi
6 theelepels azijn

Nu de bereiding nog: Heel gemakkelijk
Bak de ui, knoflook, trassi, koenjit en voeg daarna de ketjap, pindakaas, azijn en suiker aan de pindasaus toe (terwijl alles op een laag vuurtje staat te koken). Even alles goed verwarmen totdat de pindakaas goed gesmolten is en u pindasaus is klaar voor gebruik. (Let op met het koken, doordat pindakaas een hele vaste consistentie heeft kan de pindasaus gaat spatten; dus goed blijven roeren). Als de satésaus wat te dik is voorzichtig water toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten