Ik ben het niet eens met zoveel grote chef koks die alleen maar kunnen spreken over 'veel zout'.
Als u een stomer heeft, een gewone is goed genoeg zoals die van ons: de vita-cuisine van SEB, smaken uw groenten zoals broccoli, wortelen en bloemkool veel beter en heeft u echt geen zout nodig!
Het enige waar wij zout op doen zijn aardappelen.
Zout is ongezond, veroorzaakt maagkanker, dus ik begrijp niet goed dat dit alsmaar gepromoot wordt door grote chefs.
Kruiden kosten bijna niets en gaan jaren mee.
Wat heb ik altijd in huis heb:
- uien
- knoflook
- eieren
- ketchap
- vissaus
- bouillonblokjes (groenten, kip, vis en vlees)
- olijfolie
- peper en zout
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- laurierblad
- dille
- tijm
- peterselie
- rozemarijn
- oregano
- kaneel
- bieslook
- basilicum
- kruidnagels
- chilipoeder of cayennepeper
- nootmuskaat
- gemberpoeder (djahé)
- komijnpoeder
- ketoembar (koriander)
- serehpoeder (citroengras)
- kurkuma (koenjit)
Met sommige kruiden doet u jaren (dus let ook goed op de vervaldatum op het potje).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten