donderdag 19 juli 2012

Spaghetti carbonara met spek en ham!

Deze heerlijke spaghetti carbonara heb ik vroeger eens gegeten in een bistro hier in de buurt. Van de eigenaar het recept gekregen dat ik dan ook hier toevoeg.
Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram spaghetti
200 gram spekblokjes
200 gram hamreepjes
3 gesneden knoflookteentjes
200 gram geraspte kaas (ik neem altijd een mengeling uit de supermarkt)
1 gewone ui en 1 rode ui (heeft u geen rode ui; gebruik dan gewone uien)
olijfolie
4 eieren
400 milliliter room
zout en peper

Kook de spaghetti in een ruime pan met water en voeg een scheutje olijfolie toe. (dit voorkomt plakken). Snijd de uien in kleine stukjes. Neem een grote wok en bak de spekblokjes gedurende 3 minuten. Voeg nu de fijngesneden ui en knoflook toe. Laat dit nog 5 minuutjes bakken. Neem een kom en een gard. Breek de eieren boven de kom en voeg hier de room en de geraspte kaas aan toe. Klop het room-eier-kaasmengsel goed met de garde en kruid het geheel met peper en zout. Verwarm uw borden zodat de spaghetti carbonara lekker warm blijft. (u kunt dit in de magnetron doen of de oven).

Wacht totdat de spaghetti klaar is. Nu kunt u alles samen in de wok doen. Voeg eerst de spaghetti toe, dan het room-eier-kaasmengsel en verwarm heel goed! Voeg als laatste de hamreepjes toe. Deze hoeven niet te bakken maar alleen warm te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten