Gelukkig: De eerste dag dat er een beetje zon is en zoals je weet kan ik het niet laten om te BBQ-en.
Voor 4 personen: (als u dit gerecht voor 2 personen maakt kunt u net zoveel marinade gebruiken)
4 stukken zalm
Voor de marinade:
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels vissaus
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels honing
peper en zout
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ovenschaal en roer dit goed door elkaar.
Laat de zalm minimaal 2 uur in de marinade trekken. Draai de zalm een paar keer om in de marinade.
Verwarm uw BBQ. Wij hebben een gasbarbecue maar vandaag wil ik nog eens ouderwets BBQ-en op houtskool. Bak er eerst iets anders op omdat de houtskool anders te heet is.
Ik heb ook nog houtsnippers van Jack Daniels. Deze houtsnippers zijn gemaakt van de eiken vaten waarin de Jack Daniel's Whiskey gerijpt is. Deze vaten worden nadien versnipperd en verkocht. Heel eenvoudig te gebruiken: de snippers een kwartiertje in water laten weken, daarna in een vergiet laten uitdruppen en dan een handvol snippers op de houtskolen strooien.
Natuurlijk grillen met de deksel op de BBQ.
(Ik zweer bij het merk Weber voor BBQ's en heb voor mijn houtskool BBQ bakjes gekocht (zie foto) zodat je niet zoveel houtskool nodig hebt).
Strooi de houtsnippers op de houtskolen en leg de zalm op de BBQ met de huid naar beneden, sluit de BBQ af met de deksel. Laat de zalm ongeveer 30 minuten op de BBQ liggen. Kijk elke 10 minuten.
De gaarheid is afhankelijk van het aantal stukken houtskool, de kwaliteit van de BBQ enz. Als u het gevoel heeft dat de zalm klaar is draai hem dan om en laat de zalm nog 5 minuten liggen.
Door de marinade is de zalm lekker mals en heerlijk van smaak. U heeft geen sausjes nodig!
Voor 4 personen: (als u dit gerecht voor 2 personen maakt kunt u net zoveel marinade gebruiken)
4 stukken zalm
Voor de marinade:
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels vissaus
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels honing
peper en zout
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ovenschaal en roer dit goed door elkaar.
Laat de zalm minimaal 2 uur in de marinade trekken. Draai de zalm een paar keer om in de marinade.
Verwarm uw BBQ. Wij hebben een gasbarbecue maar vandaag wil ik nog eens ouderwets BBQ-en op houtskool. Bak er eerst iets anders op omdat de houtskool anders te heet is.
Ik heb ook nog houtsnippers van Jack Daniels. Deze houtsnippers zijn gemaakt van de eiken vaten waarin de Jack Daniel's Whiskey gerijpt is. Deze vaten worden nadien versnipperd en verkocht. Heel eenvoudig te gebruiken: de snippers een kwartiertje in water laten weken, daarna in een vergiet laten uitdruppen en dan een handvol snippers op de houtskolen strooien.
Natuurlijk grillen met de deksel op de BBQ.
(Ik zweer bij het merk Weber voor BBQ's en heb voor mijn houtskool BBQ bakjes gekocht (zie foto) zodat je niet zoveel houtskool nodig hebt).
Strooi de houtsnippers op de houtskolen en leg de zalm op de BBQ met de huid naar beneden, sluit de BBQ af met de deksel. Laat de zalm ongeveer 30 minuten op de BBQ liggen. Kijk elke 10 minuten.
De gaarheid is afhankelijk van het aantal stukken houtskool, de kwaliteit van de BBQ enz. Als u het gevoel heeft dat de zalm klaar is draai hem dan om en laat de zalm nog 5 minuten liggen.
Door de marinade is de zalm lekker mals en heerlijk van smaak. U heeft geen sausjes nodig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten