Tulpglas 220 ml |
Het ziet er ook erg mooi uit in het amuseglaasje (ik heb natuurlijk het kleine tulpglas gebruikt van WECK).
U heeft nodig:
200 gram garnalen
1 eetlepel cognac of sherry (cognac is het lekkerste)
een mespuntje cayennepeper
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel peterselie (het liefst vers maar anders uit een potje, uit een potje dan 1 theelepel)
6 eetlepels room of crème fraîche
1 eetlepel yoghurt
2 theelepels kappertjes
1 theelepel suiker
1 aubergine (als u geen aubergine heeft dan kunt u ook stukjes komkommer snijden en deze onder in het amuseglaasje doen).
Was de aubergine en wikkel deze in vershoudfolie. Doe de aubergine, in de vershoudfolie, in de magnetron en zet de magnetron op 3,5 minuut. Uw aubergine in mooi gegaard. Trek het vel van de aubergine af en prak de aubergine, met een vork, tot moes. Meng in een kommetje de cognac, kappertjes, room of crème fraîche, yoghurt, cayennepeper, knoflook, peterselie en de theelepel suiker.
Proef de saus. Is deze te pittig naar uw smaak, voeg dan nog wat room en yoghurt toe.
Als het goed is is uw auberginemoes nu wel koud. (zet het anders even in de koelkast).
Neem een lange en dunne lepel en schep voorzichtig de auberginemoes onder in het tulpglas. Schep hierboven op een laagje garnalen en daarna de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten