Yakisoba betekent eigenlijk: gebakken noodels.
U heeft nodig voor 3 personen als hoofdgerecht:
Voor de marinade:
16 grote scampi's (Ik gebruik altijd scampi's uit de diepvries, laat deze eerst zeker ontdooien. Omdat de baktijd kort is, is dit nodig, anders worden de scampi taai).
1 eetlepel sojasaus (ketchap manis)
1 eetlepel sake, rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel bloem
2 geperste knoflookteentjes
2 porties noodels (55 gram is voldoende voor 1 persoon)
taugé en/of bv Chinese kool (zoveel als u wil)
arachideolie of rijstolie (die tegen hoge temperatuur kan zoals bv ook zonnebloemolie)
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sake, rijstwijn of droge sherry
0,5 eetlepel suiker
zout
2 theelepels sesam olie
Doe eerst de bloem in een klein potje (zodat alle scampi's kunnen marineren). Voeg dan de ketchap en de sake, rijstwijn of sherry toe. Roer dit heel goed door met een vork zodat alle brokjes van de bloem verdwenen zijn.
Voeg nu de scampi's toe. Laat dit een uurtje marineren. Roer regelmatig de scampi's om.
Kook ondertussen de noodels en laat deze uitlekken. Pers de knoflookteentjes en snijd uw Chinese kool in dunne reepjes
Verhit de wok en voeg de olie toe om te bakken. Voeg nu de knoflook en de gemarineerde scampi's toe.
Roer heel goed terwijl u alles verhit voor ongeveer 2 minuten. Voeg nu de sojasaus, suiker, sesam olie, sake (rijstwijn of sherry) toe. Om vlug te werken heb ik dit al samen in een schaaltje gedaan en goed geroerd zodat de suiker opgelost is. Het voordeel is nu dat ik het in 1 keer kan toevoegen. Nu is het de beurt aan de noodels, taugé en/of Chinese kool en het zout. Laat dit, op een hoog vuur onder voortdurend roeren nog 3 a 4 minuten bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten