zondag 1 juli 2012

Zelfgemaakte vanillepudding met chocolade

Vanillepudding met chocolade als onderdeel van een dessertbordje


Ingrediënten:
400 milliliter melk
1 vanillestokje
1 ei
25 gram maizena
40 gram suiker
1 eetlepel geschaafde pure chocolade

Doe de melk samen met het vanillestokje (wat u opensnijd) in een kookpan en breng de melk aan de kook.
Laat de melk daarna, op de laagste stand, nog 20 minuten trekken. Neem een zuivere kom of schaal en doe daar het ei in. Neem een zeef en zeef de maizena boven het ei. Voeg 5 eetlepels van de warme melk toe er roer goed door met een garde. Blijf roeren zodat er geen klonters ontstaan en voeg daarna de eieren met de maizena toe aan uw gekookte melk.
Laat alles kort doorkoken (maar blijf roeren!). Haal het vanillestokje uit de melk en uw vanillepudding is klaar.
Ik gebruik de groente en fruitmolen van Westmark om de pure chocolade te raspen. Door het gebruik van de grote rasp is het heel eenvoudig gelijke stukken chocolade te krijgen. Als u niets heeft om de chocolade te schaven maak dan gebruik van een kaasschaaf. (Let wel op voor uw vingers!).
Laat de pudding afkoelen en schep een halve eetlepel op de bodem van het weckpotje. De weckpotjes die ik gebruik zijn de weckpotjes van WECK in totaal 6 stuks: namelijk het Inmaakglas klein 80 ml Ø 60mm.
Gebruik een klein lepeltje om de vanillepudding goed over de bodem te verdelen. Strooi er nu wat geraspte chocolade over en daarbovenop weer vanillepudding. Blijf dit herhalen totdat uw inmaakglas tot boven gevuld is. Sluit het inmaakglas af met de glazen deksel en laat het nog verder afkoelen in de koelkast tot gebruik.
Deze pudding gebruik ik om samen met nog andere nagerechtjes een mooi dessertbordje te maken.
U kunt natuurlijk ook grotere of andere potjes gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten