Er gaat niets boven de geur
van heerlijke muffins.
Wist u dat er is een verschil is tussen muffins en cupcakes: Het gemakkelijkste om te onthouden wat het verschil is, is dat je een muffin ook kunt eten als ontbijt en een cupcake als nagerecht. Er zijn ook nog andere verschillen: cupcakes worden vaak versierd en een muffin niet. Ook het beslag is iets anders; maar dat gaat te ver, ik wil gewoon heerlijke bosbessen muffins maken. Als u wil kunt u de bosbessen vervangen door allerlei ander fruit zoals frambozen of bramen.
Wist u dat er is een verschil is tussen muffins en cupcakes: Het gemakkelijkste om te onthouden wat het verschil is, is dat je een muffin ook kunt eten als ontbijt en een cupcake als nagerecht. Er zijn ook nog andere verschillen: cupcakes worden vaak versierd en een muffin niet. Ook het beslag is iets anders; maar dat gaat te ver, ik wil gewoon heerlijke bosbessen muffins maken. Als u wil kunt u de bosbessen vervangen door allerlei ander fruit zoals frambozen of bramen.
U heeft nodig voor 12 muffins:
300 gram bloem
150 gram rietsuiker
1/4 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
240 milliliter melk
1 ei
1 theelepel vanille extract
100 gram gesmolten boter (die u heel laten afkoelen; alleen laten smelten! niet laten bakken)
150 gram bosbessen, bramen of frambozen
150 gram rietsuiker
1/4 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
240 milliliter melk
1 ei
1 theelepel vanille extract
100 gram gesmolten boter (die u heel laten afkoelen; alleen laten smelten! niet laten bakken)
150 gram bosbessen, bramen of frambozen
Werkwijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg
de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng alles goed door
elkaar tot een deeg. Mix in een andere schaal of kom het ei, de melk,
boter en vanille extract.
Maak in het midden van uw deeg een gaatje en giet hierin uw ei-melk-botermengsel. Meng het geheel goed door elkaar met een lepel. Voeg nu uw bosbessen toe en roer alles goed door elkaar tot uw een klonterig deeg heeft.
Neem papieren cakevormpjes voor muffins en vul elke cakevormpje tot 3/4 en zet deze cakevormpjes in uw muffin- of cakecup plaat. (U kunt ze ook los in de oven zetten alleen krijgen ze dan soms rare vormen). Ik gebruik ook wel eens zanddeegvormpjes die ik met wat boter invet.
Bak nu uw bosbessen-muffins in uw voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten. Controleer met een prikker om te kijken of uw muffins gaar zijn. (U prikt met de satéprikker in het midden van de muffin, als de prikker droog is, is de muffin gaar). Haal uw muffins uit de oven en laat ze nog ongeveer 6 minuten in het papieren cakevormpje zitten. Haal nu het cakevormpje eraf en laat de muffins drogen op een rooster.
Maak in het midden van uw deeg een gaatje en giet hierin uw ei-melk-botermengsel. Meng het geheel goed door elkaar met een lepel. Voeg nu uw bosbessen toe en roer alles goed door elkaar tot uw een klonterig deeg heeft.
Neem papieren cakevormpjes voor muffins en vul elke cakevormpje tot 3/4 en zet deze cakevormpjes in uw muffin- of cakecup plaat. (U kunt ze ook los in de oven zetten alleen krijgen ze dan soms rare vormen). Ik gebruik ook wel eens zanddeegvormpjes die ik met wat boter invet.
Bak nu uw bosbessen-muffins in uw voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten. Controleer met een prikker om te kijken of uw muffins gaar zijn. (U prikt met de satéprikker in het midden van de muffin, als de prikker droog is, is de muffin gaar). Haal uw muffins uit de oven en laat ze nog ongeveer 6 minuten in het papieren cakevormpje zitten. Haal nu het cakevormpje eraf en laat de muffins drogen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten