BBQ saus in tulpglas van WECK |
2 eetlepels koolzaadolie (of olijfolie)
1 grote rode ui, grof gesneden (dit kan ook een gewone ui zijn als u geen rode ui heeft)
5 knoflookteentjes (in stukjes gesneden)
3 blikjes gepelde tomaten
100 milliliter water
25 milliliter ketchup
25 milliliter rode wijnazijn
25 milliliter Worcestersaus
3 eetlepels mosterd
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels honing
3 eetlepels chili poeder
Peper en zout
1 grote rode ui, grof gesneden (dit kan ook een gewone ui zijn als u geen rode ui heeft)
5 knoflookteentjes (in stukjes gesneden)
3 blikjes gepelde tomaten
100 milliliter water
25 milliliter ketchup
25 milliliter rode wijnazijn
25 milliliter Worcestersaus
3 eetlepels mosterd
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels honing
3 eetlepels chili poeder
Peper en zout
Verwarm de olie en voeg de gesneden uien toe. Bak de uien 3 a 4 minuten. Voeg daarna uw gesneden knoflook toe en bak dit nog voor 1 minuut. Voeg daarna uw gepelde tomaten en het water toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten op een laag vuur sudderen. Voeg daarna al uw andere ingrediënten toe, behalve de peper en het zout, en laat de saus voor 30 tot 40 minuten op een zacht vuur koken en roer regelmatig. Neem een keukenrobot en pureer de saus totdat de saus glad is en kruid de saus met peper en zout. Laat de saus afkoelen en doe de saus in een luchtdicht afgesloten weckpot en zet deze in de koelkast. De saus is 1 week te bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten