woensdag 11 juli 2012

Indiase curry zelf maken


Indiase curry is een van mijn lievelingsgerechten.
Kook er wat witte rijst bij en maak tomaten met kokos en u heeft een heerlijk Indiase maaltijd.
U heeft nodig voor 6 personen:

4 kipfilets (in blokjes gesneden van 2 cm)
3 grote tomaten (in stukken gesneden)
2 grote uien (in kleine stukjes gesneden)
8 geperste knoflookteentjes
5 cm gemberwortel (fijn gehakt) of 1 eetlepel gemberpoeder
3 eetlepels olie
1/2 theelepel rode chilipoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zout (zelf proeven of dit teveel of te weinig is)
1 theelepel garam masala (maak dit zelf: klik hier)
1 blikje kokosmelk (400 ml)

Wat ik meestal doe is alle kruiden en ook alle andere ingrediënten snijden en in een kommetjes doen voordat ik begin te koken. Dat werkt wat gemakkelijker en u kunt in 1 keer doorwerken.
Bak de uien en de gember aan in de olie en voeg na 3 minuten de geperste knoflookteentjes en alle kruiden, behalve het zout, toe. Doe daarna de blokjes kipfilet in de pan en bak deze voor 5 minuten op hoog vuur aan. Blijf roeren zodat de kruiden goed aan de kipfilet hechten. De kipfilet hoeft niet gaar te zijn want nu voegen we de kokosmelk toe en de kipfilet kookt nu gaar in de kokosmelk. (op deze manier wordt de kipfilet niet droog). Als laatste voeg je de tomatenstukjes en het zout toe. Laat alles op een laag vuurtje 40 minuten koken. Als u de saus wat te slap vind; Doe wat water met maizena in een kopje, roer dit goed door met een vork en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus dan nog een 5 minuutjes zachtjes koken.
Wil u de Indiase curry inmaken in weckpotten? Volg dan deze link.




1 opmerking:

  1. Ik ga je recept maken!
    Groetjes,
    Franca (uit Frankrijk)
    ps: Ik zie dat we dezelfde achtergrond voor ons keukenblog hebben

    BeantwoordenVerwijderen