Zondag was het weer heerlijk weer om te BBQ-en. Daarom heb ik een koude aardappelsalade gemaakt.
Maak de salade 's-morgens heel vroeg zodat de alle kruiden nog goed in de aardappelsalade kunnen trekken.
U heeft nodig:
3 radijsjes
4 grote augurken
6 grote aardappelen (vastkokend)
2 uien
5 eetlepels fijngesneden peterselie
1/4 blokje kippenbouillon
100 milliliter water
3 eetlepels mayonaise
Schil de aardappelen en kook deze, in licht gezouten water, gedurende ongeveer 20 minuten gaar. Laat de aardappelen afkoelen. Snijd ondertussen de uien, radijsjes, peterselie en augurken fijn en doe deze in een glazen schaal. Zet het water op het vuur en los het kippenbouillonblokje in het water op. Haal de pan van het vuur en laat de kippenbouillon afkoelen.
Meng de mayonaise met de afgekoelde kippenbouillon.
Als de aardappelen volledig afgekoeld zijn snijd deze dan in blokjes. Meng de aardappelen door de groenten en schep er de kippenbouillon met mayonaise door.
Laat de aardappelsalade minimaal 5 uur in de koelkast staan. Zo kunnen de kruiden en groenten goed hun smaak afgeven aan de aardappelsalade. Ik vind dat de aardappelsalade de volgende dag nog beter smaakt!
Kun je de augurk vervangen met courgette of komkommer?
BeantwoordenVerwijderenEn de radijs, is die te vervangen met erwten en/of peentjes?
Hallo Micrilin, U kunt de augurk natuurlijk vervangen door courgette of komkommer en de radijsjes ook maar de smaak zal anders zijn. De augurk zorgt voor een "zuurtje" (zoals de driesterrenchefs: Sergio Herman en Gert De Mangeleer dit zeggen)en het radijsje zorgt voor pittigheid.
BeantwoordenVerwijderenDeze ingredienten (samen met de peterselie en ui) zorgen voor deze unieke smaak in deze aardappelsalade.