Na mijn bladerdeegtaartjes heb ik vruchtentaartjes gemaakt met zandtaartdeeg.
U heeft nodig voor het zandtaartdeeg:
250 gram bloem
75 gram witte basterdsuiker
snufje zout
125 gram koude boter
1 ei
8 zanddeeg vormen
bakpapier
Banketbakkersroom
Vers fruit (zoals aardbeien, banaan, kersen, kiwi, appel, peer)
Voor de glanslaag over het fruit:
1 blaadje gelatine
1 eetlepel citroensap
6 eetlepels water
1/2 eetlepel suiker
Bereidingswijze:
Zeef boven een grote kom de bloem en meng er de basterdsuiker en het snufje zout door. Snijd de boter in stukjes van 1 cm. Voeg nu de boter toe. Meng het ei door het deeg en kneed alles met de hand totdat u een stevige en samenhangende deegbal heeft. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Neem nu de vlaaivormpjes en vet ze in met wat boter. We gaan nu eerst de vlaaivormpjes bakken en daarna kunt u ze met elke soort fruit vullen. Zet de oven op 175 graden en laat deze voorverwarmen. Neem het deeg uit de koelkast en verdeel dat in 8 gelijke stukken. Druk het deeg in de vlaaivormpjes (over de bodem en tegen de randen aan) zodat u overal ongeveer evenveel deeg heeft aangebracht. Prik enkele gaatjes in elke bodem. Knip nu uit het bakpapier 8 cirkels die gelijk zijn aan de bodem van de zanddeegvormen. Leg deze op het deeg en breng een blinde vulling aan. Ik gebruik altijd gedroogde erwten die ik er los opleg. (1 keer kopen en hergebruiken). (deze blinde vulling zorgt ervoor dat de bodem en de zijkant van uw taartjes niet omhoog komt tijdens het bakken). Bak de taartbodems in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten. Haal de taartjes uit de oven, verwijder de blinde vulling en laat de taartjes afkoelen. Maak nu de banketbakkersroom (neem de dubbele hoeveelheid omdat u 8 taartjes heeft). Schep dan de banketbakkersroom in de taartjes en leg hier vers fruit op zoals: aardbeien, banaan, kersen, appels, kiwi.
Week in een ruime kom water de gelatine voor ongeveer 5 minuten. Breng in een pannetje het water, citroensap en de suiker aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en haal de pan van het vuur. Roer nu de gelantine door de suikersiroop en laat het afkoelen tot het nog net vloeibaar is. Neem een silicone bakkwast en strijk het mengsel over het fruit.
p.s. de appelpartjes heb ik gebakken in wat boter met kaneel zodat de appelpartjes zachter zijn.
haaa lekker zeggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
BeantwoordenVerwijderen