zaterdag 12 januari 2013

Heerlijke Chileense vissoep


Chileense vissoep


Dit is een traditionele Chileense schaal-en schelpdieren soep meestal geserveerd in een aardewerk kom. Deze soep is gevuld met verschillende soorten gekookte schelpdieren en vis. (Heeft u niet alle vis, geen probleem, de soep is toch heel lekker).
U heeft nodig voor 4 personen:
een beetje olijfolie
1/2 grote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, grof gehakt
1/2 theelepel zout
vers gemalen peper
2 theelepels oregano
750 gram kabeljauw of een andere stevige witte vis, in stukken gesneden
250 gram kokkels (of een andere soort vis)
500 gram mosselen in de schelp
250 gram krab
250 gram garnalen
125 gram coquilles
300 gram gehakte verse koriander (als u deze niet in huis heeft gebruik dan korianderpoeder echter verse koriander heeft een betere smaak)
1/4 liter witte wijn
1/4 liter visbouillon (of 0,5 visbouillonblokje in 1/4 liter water)
1 blikje gepelde tomaten

Verhit de olie op een matig vuur en bak de fijngehakte ui, ongeveer 3 minuten aan. Voeg de knoflook en de oregano toe en laat deze nog 2 minuten meebakken. Kruid dit met peper en zout. Voeg de kabeljauw en de kokkels toe, giet er de wijn, gepelde tomaten en de visbouillon over.
Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat dit 5 minuutjes sudderen. Voeg nu de mosselen, krab, garnalen en sint-jakobsschelpen toe en doe de deksel weer op de pan. Kook de soep totdat de mosselschelpen open gaan ongeveer 5 tot 8 minuten. Gooi de mosselen waarvan de schelpen niet open zijn gegaan weg! Strooi nu de koriander op de soep en serveer de soep in ondiepe kommen. Ik heb de schelpen van de coquilles ook toegevoegd voor de sier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten